ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Technical Talk > Navigation, Audio, Bluetooth, Stereo, Electronics Talk
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-21-2019, 05:23 AM   #1
pcube
Private First Class
pcube's Avatar
28
Rep
147
Posts

Drives: Z4MC
Join Date: Feb 2016
Location: Singapore

iTrader: (0)

Reverse lights not working help

My reverse lights don't work 99% of the time. I've already replaced the switch on the gearbox but the problem remains.

I'm thinking it could be a wiring issue. Anyone had this problem before and solved it?
Appreciate 0
      05-21-2019, 10:42 AM   #2
Clearancediver
Private First Class
8
Rep
154
Posts

Drives: 2004 Z4
Join Date: Oct 2012
Location: Victoria, BC Canada

iTrader: (0)

Put the car in reverse with ignition on (not started). Check the voltage across the backup light socket connectors. Either there is voltage or not. If not go to the reverse switch in the gearbox and physically ensure switch is engaged. Recheck for voltage.

If power/voltage is now present... I would suspect reverse switch alignment is off preventing the switch from being in the "closed" position.... except for the 1% of time when it is...

This is all premised upon your statement that 99% of time reverse lights don't go on...

Also.... clean the reverse socket connections to ensure proper contact (clean/replace lights as well).

If there is voltage when first checked... clean socket connectors and replace bulbs with new. See if that solves your issue.
__________________
Sent from my smart phone...
Appreciate 0
      05-22-2019, 12:08 PM   #3
pcube
Private First Class
pcube's Avatar
28
Rep
147
Posts

Drives: Z4MC
Join Date: Feb 2016
Location: Singapore

iTrader: (0)

Thanks for that, never knew there was any alignment to worry about. Will get my workshop to check it.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST