ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Technical Talk > Navigation, Audio, Bluetooth, Stereo, Electronics Talk
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-13-2024, 06:20 PM   #1
ANILE8
Captain
ANILE8's Avatar
No_Country
180
Rep
701
Posts

Drives: Z4 M Coupé - Carbon Black
Join Date: Mar 2008
Location: The Dark Web

iTrader: (0)

No audio for phone calls over bluetooth

I have a strange problem that has just recently occurred.

When I make or receive a call there is no audio and the other person cannot hear me.

I've got an Android phone but I have also tried an iPhone and the problem is still there so the issue looks to be with the car.

I've tried:
  • Removing and repairing my phone
  • Trying another phone
  • Disconnecting and reconnecting the car battery

The car makes and receives calls fine and I can see the phone is connecting but there is no sound through the car speakers.

Has anyone else had this issue or know of how to fix it?

I had heard of people wth other models resetting the audio system but I have no idea of how to do this.

I've got the premium sound system with CID.
__________________
Nitron NTR R3 | StopTech Trophy Sport STR-60 380x32mm / StopTech Trophy Sport STR-40 355x32mm | Bridgestone RE-71RS | ADV.1 | CDV Delete | TMS Rear Camber Arms | RE Diablo's | 4.10 Gears | Euro Headers | RTD REVO1 Short Shifter

Last edited by ANILE8; 04-16-2024 at 04:19 PM..
Appreciate 0
      04-13-2024, 06:37 PM   #2
Clearancediver
Lieutenant
101
Rep
425
Posts

Drives: 2004 Z4
Join Date: Oct 2012
Location: Victoria, BC Canada

iTrader: (0)

Does the music play via the radio….

Is it in “Bluetooth mode” on the radio….

If using Blu-bus are you in the correct mode…

If using a Bluetooth adapter plugged into the “aux” circuit… is the radio on aux…

And finally…. Is your amp working (not applicable if you can get music via the speakers….)

I have the Carver DSP system/amp…..and blu-bus and have on occasion unable to hear. I solved the problem by trial and error and damned if I can remember exactly what I did in that case…. But resetting…unplugging… reloading blu-bus software (ensure you have the upgraded version for carver/DSP connectivity… worked with Ted/Blubus developer on that update) eventually restored my audio.

Edit to add…. With Blubus… pressing Button 1 “pauses” music playback… pressing it again, restores/unpauses audio.
__________________
Sent from my smart phone...
Appreciate 0
      04-13-2024, 07:55 PM   #3
ANILE8
Captain
ANILE8's Avatar
No_Country
180
Rep
701
Posts

Drives: Z4 M Coupé - Carbon Black
Join Date: Mar 2008
Location: The Dark Web

iTrader: (0)

Hello, thank you for your reply.

Yes, I get audio through the speakers via Radio and all other inputs.

“Bluetooth mode” on the radio What do you mean by this?

I am not using any Bluetooth adapter. Just the factory TCU Bluetooth system.

Coincidently, I have been researching the BlueBus system if I cannot get this fixed as it would add extra functionality in the form of Audio streaming.

I have a question for you. With BB how do you select tracks on the head unit or Nav screen? I know you can do track up and down but can you select the artist or song via the head unit?
Attached Images
 
__________________
Nitron NTR R3 | StopTech Trophy Sport STR-60 380x32mm / StopTech Trophy Sport STR-40 355x32mm | Bridgestone RE-71RS | ADV.1 | CDV Delete | TMS Rear Camber Arms | RE Diablo's | 4.10 Gears | Euro Headers | RTD REVO1 Short Shifter
Appreciate 0
      04-14-2024, 12:30 PM   #4
Clearancediver
Lieutenant
101
Rep
425
Posts

Drives: 2004 Z4
Join Date: Oct 2012
Location: Victoria, BC Canada

iTrader: (0)

My radio was non nav…

I had Audiovox system prior to my Bluebus unit. With Bluebus I get a BT selection on my radio but different radios/radio systems may differ.

I’d just get the Bluebus….

Bluebus.dev has further info if you follow the various links and dig down.
__________________
Sent from my smart phone...
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST