ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > General BMW Z4 Forum
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-20-2022, 06:33 PM   #1
mothy5000
New Member
mothy5000's Avatar
0
Rep
27
Posts

Drives: '08 BMW Z4 3.0si E85
Join Date: Sep 2020
Location: South Carolina

iTrader: (0)

Transmission Shifting Issues

My '08 Z4 currently has 128k miles with an automatic transmission. Every now and then when I'm driving it will hesitate at lower speeds. This is mainly when the trans is in 2nd getting ready to move to 3rd. This has happened twice. Once 2 weeks ago and then again last night. I don't see any transmission codes. Just Valvetronic, eccentric shaft sensor codes.

Does this sound like a transmission issue or something else? I have had the trans fluid and filter changed. TIA

Last edited by mothy5000; 05-20-2022 at 09:13 PM..
Appreciate 0
      05-22-2022, 09:32 AM   #2
wdb
dances with roads
wdb's Avatar
United_States
3322
Rep
3,719
Posts

Drives: '07 E86, '07 E93, '02 996
Join Date: Jul 2015
Location: the perimeter

iTrader: (4)

Those codes are engine codes.
Appreciate 0
      05-22-2022, 03:42 PM   #3
mothy5000
New Member
mothy5000's Avatar
0
Rep
27
Posts

Drives: '08 BMW Z4 3.0si E85
Join Date: Sep 2020
Location: South Carolina

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by wdb View Post
Those codes are engine codes.
Hence me pointing out they are not transmission-related.
Appreciate 0
      05-22-2022, 05:10 PM   #4
Our03z4
Lieutenant
832
Rep
498
Posts

Drives: 2008 BMW Z4 3.0si Coupe,
Join Date: Nov 2016
Location: USA

iTrader: (0)

Both of those engine codes could cause those issues. Valvetronic kicks in around 2800rpms if I remember right. Could always be the vanos solenoids too. Doubt it's the trans at least I hope not for your sake. If it is just plan on doing a 6spd swap. My 3.0si hesitated until I PCV so it could be that as well. Depending on if yours is the gray or black top valve cover will decide if you have the CCV or the built in PCV.

Do you get rpm bounce at start up?
Appreciate 0
      05-22-2022, 07:47 PM   #5
wdb
dances with roads
wdb's Avatar
United_States
3322
Rep
3,719
Posts

Drives: '07 E86, '07 E93, '02 996
Join Date: Jul 2015
Location: the perimeter

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by mothy5000 View Post
Hence me pointing out they are not transmission-related.
So then what makes you think your problem is the transmission?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:16 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST