ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > Z4 DIY (Do It Yourself) Articles
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-23-2019, 07:56 AM   #1
plz4mr
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: 2006 Z4 M Roadster
Join Date: Aug 2019
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

HELP.. Z4M R won't start

Any tips for trouble shooting would be greatly appreciated.
Last night I plugged in a brand new FM/Bluetooth adapter to the lighter socket. Then I went to start the car.
The car wouldnt start, cabin lights flickered. I unplugged the FM/Bluetooth thing and still nothing.
I checked the lighter fuse, the ignition fuse, the immobilizer fuse and several others - all were OK.
The car won't start and I can't think of what to do next.
The lights, door locks and radio work.
The top does not - however I was able to put it down immediately before trying to start the car originally.

Could this be a battery issue?
Or?

Any ideas or past experience is welcome.
Appreciate 0
      08-23-2019, 12:46 PM   #2
ncnmra
Second Lieutenant
ncnmra's Avatar
Canada
31
Rep
269
Posts

Drives: 2006 M Roadster
Join Date: Jul 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

Can you test the battery voltage? Does it click or do anything when you try to crank it? I had an issue with the BST on my car (https://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=1390948).

Internal electrics worked (including softtop motor), but car wouldn't crank or start.
Appreciate 0
      08-23-2019, 01:41 PM   #3
plz4mr
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: 2006 Z4 M Roadster
Join Date: Aug 2019
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

Hi, no... the car doesn't crank at all. It doesn't click either.
The windows will work but the roof doesn't. Once I turn past accessory though it all seems to die.
The radio does however work.

I have a trickle charger that I'll use on the battery when I get home tonight.

Do I need to disconnect the battery first???
Appreciate 0
      08-24-2019, 07:52 AM   #4
plz4mr
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: 2006 Z4 M Roadster
Join Date: Aug 2019
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

It's not the battery.
Going to check, and if necessary, recalibrate the RF connection between the key and the ignition next.
Appreciate 0
      08-24-2019, 08:17 AM   #5
ncnmra
Second Lieutenant
ncnmra's Avatar
Canada
31
Rep
269
Posts

Drives: 2006 M Roadster
Join Date: Jul 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

Can you see voltage at the positive terminal under the hood? That would confirm proper connection through the main cable and BST.
Appreciate 0
      08-26-2019, 02:22 PM   #6
apexhittinbull
New Member
17
Rep
25
Posts

Drives: E85 M
Join Date: Oct 2017
Location: SoCal

iTrader: (0)

Quite sure your battery is dead.

The lighter socket is not a key-on or off, it simply stays on all the time having other accessories plugged in would have likely drained the battery out.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:59 PM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST