ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > General BMW Z4 Forum
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-26-2018, 08:24 PM   #1
scrammer
Lieutenant
scrammer's Avatar
Canada
211
Rep
527
Posts

Drives: 2011 M3 ZCP Fire / 2015 X4 35i
Join Date: Aug 2013
Location: Kelowna BC - Canada

iTrader: (0)

Large plug on the side of the rear of the oil pan

Guys,

I was in for an oil change at the dealer with the Z4M-R today and here is the exact comment on the receipt …

There is large plug on the side of the rear of the oil pan that looks to be leaking.

I asked the SA and he said the tech's were not familiar with the plug. It does not have its own item number as it is part of a complete oil pan, and there is no guide for service.

I have not noticed a single drop on the garage floor in the last year plus…

Any insight?

Cheers
Colin
__________________

Current ///M: E92 M3 ZCP Fire Orange
Past ///M's: E85 Z4M-R ... E92 M3 ZCP Frozen ... E90 M3 ... E46 M3 Cab ... E46 M3 ZCP ... E46 M3
Appreciate 0
      04-27-2018, 02:29 AM   #2
StickMon
My other car is on Mars
StickMon's Avatar
United_States
482
Rep
2,833
Posts

Drives: 2006 MR
Join Date: Feb 2011
Location: Lo-Cal

iTrader: (1)

Yep. Large plug.

Name:  542034_x600.jpg
Views: 177
Size:  199.1 KB
__________________
Warning: May contain traces of nuts.
Appreciate 0
      04-27-2018, 10:59 AM   #3
kaybat
Private First Class
kaybat's Avatar
United_States
32
Rep
189
Posts

Drives: '06 Z4MR E85,'11 335i
Join Date: Aug 2013
Location: Ormond Beach,Fla

iTrader: (0)

Garage List
'06 Z4M  [0.00]
2011 335i Coupe  [0.00]
i get oily residue on mine there occasionally,no dripping though.No clue where its coming from.the steering columm is directly above that, maybe some grease from that joint? not sure.
__________________
Ken SCCA/BMWCCA
Appreciate 0
      05-12-2018, 12:53 PM   #4
scrammer
Lieutenant
scrammer's Avatar
Canada
211
Rep
527
Posts

Drives: 2011 M3 ZCP Fire / 2015 X4 35i
Join Date: Aug 2013
Location: Kelowna BC - Canada

iTrader: (0)

no worries then ...
thanks
Appreciate 0
      05-12-2018, 04:54 PM   #5
fdagen
First Lieutenant
15
Rep
307
Posts

Drives: 2006 Z4M Roadster
Join Date: Apr 2012
Location: USA

iTrader: (2)

Replace it. It's a known issue.
Appreciate 0
      05-13-2018, 03:30 AM   #6
jdoublehcubed
Mechanical Engineer
United_States
68
Rep
996
Posts

Drives: 2006 Z4MR, Imola Red
Join Date: Jul 2012
Location: Pasadena, CA

iTrader: (1)

just drain the oil, pull the plug, and reinstall it with some liquid gasket.
Appreciate 1
StickMon481.50

      05-21-2018, 01:06 PM   #7
kav
First Lieutenant
Canada
37
Rep
334
Posts

Drives: Z4M
Join Date: Oct 2007
Location: Canada

iTrader: (1)

Revisiting this.

What sort of tool do I use to remove that plug?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:23 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST