ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Technical Talk > Navigation, Audio, Bluetooth, Stereo, Electronics Talk
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-12-2008, 01:29 AM   #23
Reach
gone baby gone
358
Rep
1,057
Posts

Drives: 2016 F80
Join Date: Nov 2007
Location: Location, Location.

iTrader: (0)

So wait, the issue is only the diameter of the stock metal plate that the woofer mounts too? Dremel again!
Appreciate 0
      09-12-2008, 08:34 AM   #24
BlackSapphireZ
Z
United_States
68
Rep
1,183
Posts

Drives: 128 Vert Sport
Join Date: Aug 2007
Location: Alabama

iTrader: (0)

Send a message via AIM to BlackSapphireZ
so any new subwoofer for the stock system? simple sub replacement?

i have 10 speaker, non-carver system
__________________

2003 Z4 2.5i Sport
miss this car
Appreciate 0
      09-12-2008, 09:14 AM   #25
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)

Alrighty...

JL Audio Sub 6w3v3 fitted into the factory stock location.. Required a .5" speaker ring. However, the grill cover can't go back on, won't clear it. Anyone have any idea how to reduce the factory sub box by 1/2 its volume? (JL Spec says 5L, but factory sub is 10L i believe) Just can't go quite low enough. But will report back after tuning...

Factory sub is 10ohms, so any kind of 8ohm / 4 ohm sub will cause your factory amp to overheat. I won't try it.

Tweeter / Mid bass are 4 ohms, they sounds great... I think it has to do with the car being small and tweeter up close to you.. I had to really tune down the tweeter.

Front low, is 2ohm, I had it running with the MBquart low (4 ohms) for a bit, and they are barely moving... so i won't tried that either.

Cleansweep EQ'ed the system, so i tried to EQ defeat, sounds exactly the same. So either the cleansweep is retarded, or... the signal is really flat.
Appreciate 0
      09-12-2008, 09:16 AM   #26
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)

Any know the IGN wire in the trunk? or a wire that only has 12v when the car is on?
Appreciate 0
      09-12-2008, 07:38 PM   #27
Graham M
I love my Z. Pure sex on wheels.
Graham M's Avatar
Canada
35
Rep
397
Posts

Drives: Is sold, goodbye everyone!
Join Date: Apr 2008
Location: Calgary

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by xg3 View Post
Alrighty...

JL Audio Sub 6w3v3 fitted into the factory stock location.. Required a .5" speaker ring. However, the grill cover can't go back on, won't clear it. Anyone have any idea how to reduce the factory sub box by 1/2 its volume? (JL Spec says 5L, but factory sub is 10L i believe) Just can't go quite low enough. But will report back after tuning...

Factory sub is 10ohms, so any kind of 8ohm / 4 ohm sub will cause your factory amp to overheat. I won't try it.

Tweeter / Mid bass are 4 ohms, they sounds great... I think it has to do with the car being small and tweeter up close to you.. I had to really tune down the tweeter.

Front low, is 2ohm, I had it running with the MBquart low (4 ohms) for a bit, and they are barely moving... so i won't tried that either.

Cleansweep EQ'ed the system, so i tried to EQ defeat, sounds exactly the same. So either the cleansweep is retarded, or... the signal is really flat.
Thats exactly why I said dont touch it.
Appreciate 0
      03-04-2009, 07:10 PM   #28
JHastings0826
Captain
JHastings0826's Avatar
United_States
27
Rep
746
Posts

Drives: 2009 Honda Civic Si
Join Date: Jan 2008
Location: Bay Minette, AL

iTrader: (0)

Garage List
2003 Z4 2.5i  [0.00]
Send a message via Yahoo to JHastings0826
Any update on this? I need to replace the front mids and hi's, aswell as an upgrade to the subs which will be soon.
__________________
Johnathan
03' 2.5i Maldives Blue Roadster - SOLD

09' 2.0 Polished Metal Metallic Honda Civic Si - Current
Appreciate 0
      03-04-2009, 07:54 PM   #29
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)

is done.
Appreciate 0
      03-04-2009, 08:21 PM   #30
JHastings0826
Captain
JHastings0826's Avatar
United_States
27
Rep
746
Posts

Drives: 2009 Honda Civic Si
Join Date: Jan 2008
Location: Bay Minette, AL

iTrader: (0)

Garage List
2003 Z4 2.5i  [0.00]
Send a message via Yahoo to JHastings0826
how did it turn out? Im curious cause im about to go to work on my system in the next couple weeks. I want to replace the mids and hi's and hold on the subs for a little bit. I have to replace the mids now cause I blew the pass front.
__________________
Johnathan
03' 2.5i Maldives Blue Roadster - SOLD

09' 2.0 Polished Metal Metallic Honda Civic Si - Current
Appreciate 0
      03-04-2009, 09:08 PM   #31
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)

my car is in the shop after a collision last week..

when i get it back i will take some pics for you.
Appreciate 0
      03-08-2009, 03:14 PM   #32
Graham M
I love my Z. Pure sex on wheels.
Graham M's Avatar
Canada
35
Rep
397
Posts

Drives: Is sold, goodbye everyone!
Join Date: Apr 2008
Location: Calgary

iTrader: (0)

I too have redone my stock subwoofers with aftermarket ones and an aftermarket amp. I'll post pics soon with the results and a DYI
__________________
Appreciate 0
      04-02-2009, 04:23 PM   #33
toplad
New Member
0
Rep
15
Posts

Drives: Z4 M coupe
Join Date: Nov 2008
Location: UK

iTrader: (0)

How's the install going ???
__________________
Video doing 160MPH
Appreciate 0
      04-05-2009, 07:56 PM   #34
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)



Appreciate 0
      04-05-2009, 07:57 PM   #35
xg3
Private First Class
Canada
3
Rep
145
Posts

Drives: Was 03 Z4, now 10 GTI
Join Date: May 2008
Location: Toronto

iTrader: (0)

I made a lid that goes over the system and cover the backwall.. so its completely stealth.. i will have that picture later tonight =)

system components is listed on first page.
Appreciate 0
      05-16-2009, 12:40 PM   #36
ramyar
Member BMW CCA Los Angeles
ramyar's Avatar
United_States
22
Rep
455
Posts

Drives: 2018 M4 CP
Join Date: Oct 2008
Location: Trabuco Canyon, CA

iTrader: (0)

Garage List
2018 BMW M4  [0.00]
What are you guys doing about the rear 4" speakers (the ones right about the subs)? I haven't seen anyone talking about them anywhere. Problem is that I'm finding it easy to find 3 way components for the front 3 speakers (6.5, 4, tweet) and subs for the rear 6.5, but I can't find just a 4" speaker for the rear - they're all coaxial with tweeters. Is this ok? Will it throw the sound off? Fitment? What would be the best way to power them?

Thanks,
RJ
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:53 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST