ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > General BMW Z4 Forum
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-26-2014, 09:22 PM   #1
Mirko
Captain
Mirko's Avatar
Canada
145
Rep
994
Posts

Drives: E86 Z4M, E90 328i, E84 X1
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto

iTrader: (2)

Rattle sound from rear of car in idle

Hi,

Started to hear it on the freeway today when I had to stop due to traffic. It has continued ever since. If I give it throttle the sound goes away. Sounds like something is rattling but I can't figure out what.

I had the car on ramps and checked the bolts and everything is fine. I didn't get too far back, could be from x-pipe to cats connection but not likely. Car drives perfectly fine and there are no leaks anywhere.

The car has been sitting a while and the last time I drove the car it was perfectly fine. I didn't hit anything on the road.

Best option is to get it on a lift to figure out where it is coming from. Anyone else run into this?

__________________
08 M Coupe • Ceramic Black Fabspeed Headers • MCS 1WNR • Poly FCAB • Stoptech BBK • Vibra-Tech • Epic Tune • Apex EC7 • RPI Scoop • Eventuri • Stromung • Rogue X Pipe • Varis Diffuser • CF E92 GTS Wing • CF Roof
Appreciate 0
      07-27-2014, 12:17 PM   #2
unluky
Lieutenant
unluky's Avatar
30
Rep
439
Posts

Drives: 2004 z4 3.0 Sport
Join Date: Aug 2013
Location: Sedalia, MO

iTrader: (0)

IF it goes away with throttle, I would say it almost has to be exhaust related. Can you put a heavy glove on and push/pull the exhaust up down and side to side to see if it changes?
__________________
Appreciate 0
      07-27-2014, 12:27 PM   #3
v3.2mc
Not a New Member
v3.2mc's Avatar
United_States
65
Rep
909
Posts

Drives: with both hands and both feet
Join Date: Mar 2012
Location: midwest

iTrader: (4)

Garage List
I had similar symptoms... it turned out to be small rocks in the outer wall of the exhaust tips, which sucked to remove. hopefully yours isn't the same issue.
__________________
#1498E86 | Sepang Bronze | Dark Sepang Leather | Carbon Leather Trim
Appreciate 0
      07-30-2014, 10:07 PM   #4
Mirko
Captain
Mirko's Avatar
Canada
145
Rep
994
Posts

Drives: E86 Z4M, E90 328i, E84 X1
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto

iTrader: (2)

Thanks guys!

I got a chance to get under the car today. Took off the thin sheet metal shield and the bolts on the thicker black shield that holds the X-Pipe to the chassis were loose. Guess they came loose from vibrations or I didn't fully tighten them. Don't know. Put some lock tight on them and put it back together. Haven't taken it for a test drive yet but it sounded normal when I started it. Hopefully that was the issue ... if not will update the thread.
__________________
08 M Coupe • Ceramic Black Fabspeed Headers • MCS 1WNR • Poly FCAB • Stoptech BBK • Vibra-Tech • Epic Tune • Apex EC7 • RPI Scoop • Eventuri • Stromung • Rogue X Pipe • Varis Diffuser • CF E92 GTS Wing • CF Roof
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 09:14 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST