ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > General BMW Z4 Forum
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-19-2013, 10:49 AM   #1
bassrebel
The Lazy one...
 
Drives: Z4 3.0i & E90 330i
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL

Posts: 182
iTrader: (2)

Carver DSP Amp got wet... how screwed am I?

Hey Guys,

Last week a gallon of water I had on my trunk opened and all the water fell on the amp, now it's not working...

Could there be any fix to it, or would I have to buy a new one?

Thanks
__________________
Follow me on Instragram @bassrebel
2003 BMW z4 3.0i 2006 BMW 330i
bassrebel is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 11:09 AM   #2
thekurgan
Bad Lieutenant
 
thekurgan's Avatar
 
Drives: E90M3
Join Date: Aug 2007
Location: Sacramento

Posts: 2,648
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW M3  [0.00]
Check realoem or penskeparts, it is pricy.
__________________

08 E90M3 6MT Alpinweiss/Carbon/BMW Pedals/Dinan Exhaust/Rattle fixes
thekurgan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 01:57 PM   #3
Jroc
Second Lieutenant
 
Drives: Mcoupe
Join Date: Sep 2011
Location: United States

Posts: 295
iTrader: (0)

See if any other cars use the same amp, you might have to get it recoded. Hopefully it's just the unit and you didn't fry any wires
Jroc is offline  
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 03:15 PM   #4
bassrebel
The Lazy one...
 
Drives: Z4 3.0i & E90 330i
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL

Posts: 182
iTrader: (2)

At least I checked and didn't see any fuses blown, so hopefully it wasn't that bad.

Does anyone know which amps can I re-code to be able to use it on my car?
__________________
Follow me on Instragram @bassrebel
2003 BMW z4 3.0i 2006 BMW 330i
bassrebel is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 03:17 PM   #5
bassrebel
The Lazy one...
 
Drives: Z4 3.0i & E90 330i
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL

Posts: 182
iTrader: (2)

BTW I have an offer for a RedStar DSP... does anyone know if it's compatible?
__________________
Follow me on Instragram @bassrebel
2003 BMW z4 3.0i 2006 BMW 330i
bassrebel is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-20-2013, 07:53 AM   #6
ssummers
Private First Class
 
Drives: 2005 Z4 3.0
Join Date: Sep 2009
Location: My office

Posts: 140
iTrader: (1)

Now would be a good time to replace that crappy stock system....

http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=784148
ssummers is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2013, 10:56 AM   #7
Jroc
Second Lieutenant
 
Drives: Mcoupe
Join Date: Sep 2011
Location: United States

Posts: 295
iTrader: (0)

Check xoutpost for any amp questions, those guys are bmw audio gurus
Jroc is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2013, 11:13 AM   #8
ZStig
Major General
 
Drives: VT2-500 M Roadster
Join Date: Jun 2008
Location: Delray Beach, FL

Posts: 7,174
iTrader: (3)

I killed mine with a gallon of paint in the old Z. its dead. Time to check ebay..
__________________
ZStig is offline  
0
Reply With Quote
      04-21-2013, 09:20 PM   #9
gtMc
Captain
 
gtMc's Avatar
 
Drives: '08 MC
Join Date: Nov 2011
Location: NNJ

Posts: 703
iTrader: (1)

Garage List
'03 e39 m sport  [0.00]
'08 mc  [0.00]
Quote:
Originally Posted by bassrebel View Post
At least I checked and didn't see any fuses blown, so hopefully it wasn't that bad.

Does anyone know which amps can I re-code to be able to use it on my car?
Try an x3 amp. Pretty sure its the same part number as the e85 - e86 amp. Def need to get it recorded tho. Its not a cheap amp. Hopefully someone can sell you a used one.
__________________
ZHP/Zeck CDV/VT engine mounts/RE trans mounts;clutch stop/Stubby
gtMc is offline  
0
Reply With Quote
      04-22-2013, 12:21 AM   #10
TestShoot
I love guibos
 
TestShoot's Avatar
 
Drives: DD=E85 3.0i
Join Date: Jul 2009
Location: Beverly Hills

Posts: 86
iTrader: (0)

Send a message via ICQ to TestShoot Send a message via AIM to TestShoot Send a message via Yahoo to TestShoot Send a message via Skype™ to TestShoot
I gave up and am in phase two of my upgrade. Right now I have the AVX77 JVC headunit, and I am shopping for speakers.
__________________
+-============[tSc]==============-+
http://www.TestShoot.com
TestShoot is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2013, 05:40 AM   #11
bassrebel
The Lazy one...
 
Drives: Z4 3.0i & E90 330i
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL

Posts: 182
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by gtMc View Post
Try an x3 amp. Pretty sure its the same part number as the e85 - e86 amp. Def need to get it recorded tho. Its not a cheap amp. Hopefully someone can sell you a used one.
Dies that mean that I can use a different amp (different part number, still from a z4) and get it recoded?
__________________
Follow me on Instragram @bassrebel
2003 BMW z4 3.0i 2006 BMW 330i
bassrebel is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2013, 10:02 PM   #12
gtMc
Captain
 
gtMc's Avatar
 
Drives: '08 MC
Join Date: Nov 2011
Location: NNJ

Posts: 703
iTrader: (1)

Garage List
'03 e39 m sport  [0.00]
'08 mc  [0.00]
Quote:
Originally Posted by bassrebel View Post
Dies that mean that I can use a different amp (different part number, still from a z4) and get it recoded?
Kind of.... iirc, there are 2 part numbers that were use in the z4. It should be the same part number in the x3. Double check them on real oem, or check the thread on amp coding experimental help, we posted them in there.

But if you get the same part number out of an x3, that matches the z4, then you can just recode that to the z4 and you are in great shape.
__________________
ZHP/Zeck CDV/VT engine mounts/RE trans mounts;clutch stop/Stubby
gtMc is offline  
0
Reply With Quote
      04-25-2013, 06:17 AM   #13
gtMc
Captain
 
gtMc's Avatar
 
Drives: '08 MC
Join Date: Nov 2011
Location: NNJ

Posts: 703
iTrader: (1)

Garage List
'03 e39 m sport  [0.00]
'08 mc  [0.00]
Quote:
Originally Posted by bassrebel View Post
Dies that mean that I can use a different amp (different part number, still from a z4) and get it recoded?
searched this AM on the other thread and found this excerpt with part number in one of my old posts:

My wife has an E83... . . . ....and according to what I've read, one of the 2 model numbers for the amp we have in the e85/e86 (65129125751) is also used in the E83

and found this from the other Amp coding thread from MheavNC:

Got my amp replaced with the updated part # 65129138102.. (replaced #65129125751) These amps work with E83/E85/E86 models with top hi fi systems.. Once the new amp is installed, it has to be coded to your car.. This tells the amp if you have navigation/non navigation and if it is for the X3 or Z4..
__________________
ZHP/Zeck CDV/VT engine mounts/RE trans mounts;clutch stop/Stubby
gtMc is offline  
0
Reply With Quote
      04-29-2013, 06:10 AM   #14
bassrebel
The Lazy one...
 
Drives: Z4 3.0i & E90 330i
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL

Posts: 182
iTrader: (2)

Great info, thanks!!!
__________________
Follow me on Instragram @bassrebel
2003 BMW z4 3.0i 2006 BMW 330i
bassrebel is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:26 AM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST