ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Technical Talk > Engine, Exhaust, Drivetrain Modifications
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-07-2013, 02:16 PM   #1
FBI
Enlisted Member
 
FBI's Avatar
 
Drives: BMW Z4 3.0 SI
Join Date: Apr 2012
Location: Russia

Posts: 49
iTrader: (0)

Question The problem, help.

Guys help, when you start the engine, the first 5-10 seconds of a stable engine speed, then everything returns to normal, what could be wrong?

Z4 3.0si 2006 year
__________________
sorry for my english)))
FBI is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:58 AM   #2
Pete C
New Member
 
Pete C's Avatar
 
Drives: '08 Z4 SI
Join Date: Nov 2012
Location: Colorado

Posts: 9
iTrader: (0)

I think you mean the idle is unstable for 5-10 seconds. I have noticed this too and it is most likely to happen at warmer outside temperatures. It does not happen in freezing weather and otherwise the car runs great. Dealer thinks through-the-rail fuel injector cleaning service would help but I have already used Techron fuel additive. Our 3.0 Si has done this since new so I am guessing deposits are not the cause.

Anyone else noticed or fixed this?
Pete C is offline  
0
Reply With Quote
      02-09-2013, 08:02 AM   #3
mike519
Captain
 
mike519's Avatar
 
Drives: 2006 Z4MR Sepang
Join Date: Apr 2012
Location: Waterloo, Ontario

Posts: 703
iTrader: (0)

Dealer told me it was normal.
__________________
2006 Z4M Roadster, Light Sepang on Sepang -
Michelin Pilot Super Sports on Apex EC7s,
Supersprint Race exhaust, CDV delete, clutch stop
Upcoming - Vanos rebuild, Coilovers, SSK
mike519 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      02-09-2013, 09:42 AM   #4
FBI
Enlisted Member
 
FBI's Avatar
 
Drives: BMW Z4 3.0 SI
Join Date: Apr 2012
Location: Russia

Posts: 49
iTrader: (0)

Thank you, I hope that the dealer right.
__________________
sorry for my english)))
FBI is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST