ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   ZPOST > BMW Z4 Roadster and Coupe > General BMW Z4 Forum
  TireRack

SUPPORT ZPOST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-15-2013, 05:06 PM   #1
GP20
Major
 
Drives: Z4M
Join Date: Jan 2007
Location: Canada

Posts: 1,196
iTrader: (4)

Headlight not working intermittently. Need new bulb?

My passenger side headlight has been acting up.

When the car's cold (or somewhat cold), I start the car and turn on the headlights, no issue. But if I turn off the car, and then immediately start the car again and turn on the headlights, the passenger side headlight would not go on intermittently, and there's the bulb warning light in the instrument cluster. If I wait another 5~10 minutes or so, the issue would go away.

Has anyone else experienced the same? Is it something a new bulb will fix? Or is it possibly the wirings or connectors or a software issue?
GP20 is offline  
0
Reply With Quote
      01-15-2013, 05:11 PM   #2
inTgr8r
Major General
 
inTgr8r's Avatar
 
Drives: 07 M Coupe
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto

Posts: 7,841
iTrader: (7)

most likely the bulb but could be ballast
To check ballast, switch the R/L ballasts & see if the problem changes sides
__________________
Alpinweiss '07 M Coupe •DKF Section1•Eisenmann Sport-Ceramic Black•Fabspeed Headers•VRS Hyper-Narrow rear wing•Autosolutions SSK•APR splitter•Tekarbon headlights•StrongStrut STB•KW Clubsport•H&R ARBs c/w Turner Adj Links•Poly FCAB/RTAB•Volk Racing G2•Direzza ZII•Stoptech BBK•Vibra-Tech mtr mounts•
inTgr8r is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-15-2013, 05:20 PM   #3
GP20
Major
 
Drives: Z4M
Join Date: Jan 2007
Location: Canada

Posts: 1,196
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by inTgr8r View Post
most likely the bulb but could be ballast
To check ballast, switch the R/L ballasts & see if the problem changes sides
Good idea! Thanks for the quick reply.

The ballast is the number 3 item in the diagram?

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...66&hg=63&fg=05

GP20 is offline  
0
Reply With Quote
      01-15-2013, 07:09 PM   #4
inTgr8r
Major General
 
inTgr8r's Avatar
 
Drives: 07 M Coupe
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto

Posts: 7,841
iTrader: (7)

inTgr8r is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-16-2013, 09:18 AM   #5
Walkurie
Lieutenant
 
Walkurie's Avatar
 
Drives: 06 M Roadster / 99 Jaguar XK8
Join Date: Mar 2010
Location: Surf City, CA

Posts: 429
iTrader: (2)

Had the same experience when the car was still under warranty. Dealer fixed it, did not elaborate, but it has been 35k miles since and no further problems.
__________________
Vibra Technics engine mounts / Rogue trans mounts / Stoptech brakes / original owner
Walkurie is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 11:39 AM   #6
tommiegun57
Enlisted Member
 
tommiegun57's Avatar
 
Drives: Stratus Gray z4 i 07
Join Date: Sep 2010
Location: federal way Wa

Posts: 30
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GP20 View Post
My passenger side headlight has been acting up.

When the car's cold (or somewhat cold), I start the car and turn on the headlights, no issue. But if I turn off the car, and then immediately start the car again and turn on the headlights, the passenger side headlight would not go on intermittently, and there's the bulb warning light in the instrument cluster. If I wait another 5~10 minutes or so, the issue would go away.

Has anyone else experienced the same? Is it something a new bulb will fix? Or is it possibly the wirings or connectors or a software issue?
Similar problem. Blub replacement fixed. Try switching bulbs( L-R).
tommiegun57 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST